Text Grootte: A | A+ | A++

Wat is Verpleging?

Bij verpleging kan het gaan om wondzorg, stomazorg, pijnbestrijding, toedienen van de medicatie, katheterzorg of om het inbrengen van een maagsonde. Het zijn allen specialistische handelingen. Daarnaast valt onder verpleging ook het adviseren over hoe u het beste kunt omgaan met uw ziekte en-/of handicap. Wij bespreken uw wensen over uw zorg uitgebreid. Daarnaast lichten wij graag toe wat u van ons kunt verwachten.

Wij vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Met onze hulp willen wij dit realiseren. U krijgt bij ons altijd één vaste hulpverlener, dat is wel zo fijn!


Wij werken zonder wachtlijst en wij zorgen ervoor dat binnen 48 uur de benodigde zorg beschikbaar is. Wij werken daarbij natuurlijk ook met geschoolde en professionele medewerkers uit uw eigen woonomgeving. Uw belang staat bij ons voorop!

Onze HBO verpleegkundige bespreekt met u wat u zelf kunt doen en waar wij u bij kunnen helpen. Vervolgens stellen we samen een zorgplan voor u op waarin we alle afspraken vastleggen. Één keer per halfjaar evalueren wij samen met u de zorg, zodat u continu zorg op maat krijgt. U houdt zelf de regie over uw leven. De kwaliteit van uw leven staat bij ons voorop!


Het aanvragen van verpleging kunt u bij uw zorgverzekeraar doen, mits u een geldige indicatie heeft. Een indicatie wordt samen met u opgesteld door onze HBO Verpleegkundige.

Wilt u zich direct aanmelden voor zorg van BTO Thuiszorg? Klik voor het aanmeldformulier.

Verpleging en Wijkverpleging door BTO Thuiszorg

Zorg in natura

Als het voor u prettig is de zorg niet zelf te hoeven regelen, dan kunt u kiezen voor zorg in natura. Hiervoor geldt dezelfde procedure als bij het PGB.

Één van onze kantoormedewerkers regelt, in overleg met u, de afspraken met uw vaste verzorgende over de dag en tijdstip waarop de zorg verleend zal worden.

Wilt u zich direct aanmelden voor zorg van BTO Thuiszorg? Klik voor het aanmeldformulier.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Als u in staat bent uw financiële zaken zelf te regelen of u heeft een familielid die u hierbij kunt helpen, dan kunt u kiezen voor het persoonsgebonden budget (PGB). Met het PGB koopt u zorg in bij BTO Thuiszorg, afhankelijk van uw behoefte.

Elke zorgverzekeraar hanteert bepaalde eisen aan een PGB aanvraag. Welke eisen dit precies zijn kunt u vinden op de website van uw zorgverzekeraar. U krijgt een PGB toegekend, als uw aanvraag goedgekeurd is door uw zorgverzekeraar.

Let wel: als u zorg wilt ontvangen van ons, dan is het aan te raden om bij de aanvraag te vermelden dat u van ons zorg wilt krijgen.

Hebt u al een PGB?, dan kunt u ons bellen voor een intakegesprek om uw zorgwensen met ons te bespreken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kost u dus niets!

Één van onze kantoormedewerkers regelt, in overleg met u, de afspraken met uw vaste verzorgende over de dag en tijdstip waarop de zorg verleend zal worden.

Wilt u zich direct aanmelden voor zorg van BTO Thuiszorg? Klik voor het aanmeldformulier

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag?

Heeft u moeite met het indienen van een aanvraag? Dan kunnen wij u ook helpen met het aanvragen. Voor meer informatie over deze vorm van hulp kunt u contact opnemen met ons, via telefoonnummer 070 362 35 59 of u kunt zich direct online aanmelden via het aanmeldformulier (klik hier).

Wat kost Verpleging?

Verpleging aan huis maakt onderdeel uit van de basisverzekering en komt niet ten laste van uw eigen risico. Voor het PGB en particuliere zorg kunt u contact opnemen met ons over de kosten.

Wat kost het?

Hoe vraagt u verpleging aan?

Het aanvragen van verpleging kunt u bij uw zorgverzekeraar doen, mits u een indicatie heeft. Een indicatie kan gesteld worden door onze HBO verpleegkundige. Zij zal samen met u de indicatie opstellen.

Bent u op zoek naar thuiszorg voor uzelf of voor een naaste? Wij kunnen al snel de benodigde zorg leveren. Het enige dat u hoeft te doen is het aanmeldformulier invullen. Wij nemen hierna snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Indien de aanvraag is goedgekeurd door de zorgverzekeraar, dan kunnen wij starten met de zorg!

Heeft u nog vragen? Dan kunt u het contactformulier invullen. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen. Bij spoedaanvragen kunt u ons bereiken op spoednummer: 06 39 87 84 00.