Text Grootte: A | A+ | A++

Wat is Persoonlijke Verzorging?

U heeft net een operatie achter de rug of u kunt vanwege ouderdom of ziekte steeds moeilijker voor uzelf zorgen? Dan kan het zijn dat veel alledaagse handelingen moeilijker gaan dan voorheen. Met handelingen kunt u denken aan: opstaan, aankleden, scheren, tanden poetsen, eten en drinken en douchen.

Onder persoonlijke verzorging vallen de bovenstaande activiteiten, Maar ook het aan-en uittrekken, het toereiken van medicatie, het druppelen van de ogen e.d. Indien u moeite heeft met uw dagelijkse verzorging, dan kunt u een professional inschakelen die u hierbij helpt.


U krijgt één vaste hulpverlener op vaste tijden. Ook tijdens afwezigheid van uw vaste hulpverlener bij vakanties en ziekte, krijgt u één vaste invalhulp. Wij weten namelijk dat het voor u prettig is als u telkens door uw vertrouwde hulpverlener geholpen wordt.

Onze medewerkers zijn vakbekwaam, opgeleid en hebben veel ervaring met het uitvoeren van persoonlijke verzorging. Eén vertrouwd gezicht. U weet op wie u dagelijks kunt rekenen en dat is wel zo fijn!

Persoonlijke Verzorging door BTO Thuiszorg


Onze HBO verpleegkundige bespreekt met u wat u zelf kunt doen en waar wij u bij kunnen helpen. Vervolgens stellen we samen een zorgplan voor u op waarin we alle afspraken vastleggen. Één keer per halfjaar evalueren wij samen met u de zorg, zodat u continu zorg op maat krijgt. U houdt zelf de regie over uw leven. De kwaliteit van uw leven staat bij ons voorop!

Het aanvragen van persoonlijke verzorging en-/of verpleging kunt u bij uw zorgverzekeraar doen, mits u een indicatie heeft. Een indicatie kan gesteld worden door onze HBO verpleegkundige. Zij zal samen met u de indicatie opstellen.

Wilt u zich direct aanmelden voor zorg van BTO Thuiszorg? Klik voor het aanmeldformulier (Klik hier)

Zorg in natura

Als het voor u prettig is de zorg niet zelf te hoeven regelen, dan kunt u kiezen voor zorg in natura. Hiervoor geldt dezelfde procedure als bij het PGB.

Één van onze medewerkers zal uw vaste hulp worden en zal naast het verlenen van persoonlijke verzorging, uw vragen beantwoorden op gebied van deze zorg.

Voor hulp, vragen of voor het aanvragen van persoonlijke verzorging, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 070 362 35 59.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Als u in staat bent uw financiële zaken te regelen omtrent persoonlijke verzorging, dan kunt u zelf de zorg inkopen bij BTO Thuiszorg. Wij bieden hulp bij u thuis.

Één van onze kantoormedewerkers regelt, in overleg met u, de afspraken met de verzorgende over de dag en tijdstip waarop de zorg verleend zal worden.

Een PGB kunt u via uw zorgverzekeraar aanvragen. Op de website van uw zorgverzekeraar kunt u een aanvraag indienen.

Let wel: als u zorg wilt ontvangen van ons, dan is het aan te raden om bij de aanvraag te vermelden dat u van ons zorg wilt krijgen.

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag?

Heeft u moeite met het indienen van een aanvraag? Dan kunnen wij u ook helpen met het aanvragen. Voor meer informatie over deze vorm van hulp kunt u contact opnemen met ons, via telefoonnummer 070 362 35 59 of u kunt zich direct online aanmelden via het aanmeldformulier (klik hier).

Wat kost Persoonlijke Verzorging?

Persoonlijke verzorging aan huis maakt onderdeel uit van de basisverzekering en komt niet ten laste van uw eigen risico. Voor het PGB en particuliere zorg kunt u contact opnemen met ons over de kosten.

Wat kost het?

Hoe vraagt u Persoonlijke Verzorging aan?

Met een indicatie van de zorgverzekeringswet (ZVW) kunt u persoonlijke verzorging ontvangen die vergoed wordt door de zorgverzekeraar waar u verzekerd bent. U bent hier geen eigen bijdrage voor verschuldigd, omdat persoonlijke verzorging in het basispakket is opgenomen waar u maandelijks een premie voor betaalt.

Onze wijkverpleegkundige verzorgt de indicatie in opdracht van de zorgverzekeraar. Samen met de wijkverpleegkundige wordt gekeken of u hiervoor in aanmerking komt.

Met deze indicatie kunt gebruik maken van de geïndiceerde zorg via zorg in natura of het persoonsgebonden budget.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u het contactformulier invullen. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

Of U kunt ons bereiken op telefoonnummer 070 362 35 59