Tekst Grootte: A | A+ | A++

Wat is Huishoudelijke Hulp?

Ramen lappen, stofzuigen, opruimen, boodschappen doen en het verschonen van bedden. Het huishouden kan behoorlijk zwaar zijn. Wanneer u niet in staat bent om het huishouden te doen, dan wil BTO Thuiszorg u hier graag bij helpen.

Wij vinden het belangrijk dat u in een schoon huis woont en dat u zich op uw gemak voelt. Met onze hulp willen wij dit realiseren. U krijgt bij ons altijd een vaste hulpverlener, dat is wel zo fijn!Wilt u zich direct aanmelden voor zorg van BTO Thuiszorg? Klik hier voor het aanmeldformulier.

Huishoudelijke Verzorging door BTO Thuiszorg

Woont u in Gemeente Den Haag en wilt u huishoudelijke verzorging aanvragen? (klik hier voor meer informatie over huishoudelijke verzorging in Gemeente Den Haag).

Woont u in Gemeente Zoetermeer en wilt u huishoudelijke verzorging aanvragen? (klik hier om gelijk een afspraak te maken met het WMO-loket van Zoetermeer). U kunt ook eerst contact opnemen met het WMO-loket van Zoetermeer. Zij zijn bereikbaar onder telefoonnummer: 14 079.

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag?

Heeft u moeite met het indienen van een aanvraag? Dan kunnen wij u ook helpen met het aanvragen. Voor meer informatie over deze vorm van hulp kunt u contact opnemen met ons, via telefoonnummer 070 362 35 59 of u kunt zich direct online aanmelden via het aanmeldformulier (klik hier).

Wat kost Huishoudelijke Hulp?

De gemeente betaalt grotendeels de kosten voor huishoudelijke zorg. U betaalt echter wel een eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van uw leeftijd, uw inkomen en eventueel het inkomen van uw partner. De eigen bijdrage wordt door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) vastgesteld.

Voor meer informatie over de hoogte van uw eigen bijdrage, kunt u contact opnemen met het CAK via 0800-1925. Op HetCAK.nl kunt u een berekening maken voor een inschatting van uw eigen bijdrage.


Voor cliƫnten die inkomen ontvangen van minimaal bijstandsniveau en hun eigen bijdrage hierdoor niet kunnen betalen, heeft BTO Thuiszorg een speciaal hulpfonds opgezet. Met behulp van dit hulpfonds nemen wij de kosten van de eigen bijdrage op ons, zodat u uw hulp nog steeds kunt ontvangen. U staat namelijk centraal!Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Kijk dan op de website van antwoordopbijstand.nl klik hier.

Hoe vraagt u Huishoudelijke Hulp aan?

Voor Huishoudelijke Hulp heeft u een indicatie nodig. Een indicatie geeft het aantal uren per week weer waar u recht op heeft, inclusief de start-en einddatum van de zorg. Bij het WMO-loket kunt u een aanvraag indienen bij uw gemeente.

Let wel: als u zorg wilt ontvangen van ons, dan is het aan te raden om bij de aanvraag te vermelden dat u van ons zorg wilt krijgen.

U kunt ook via ons de aanvraag indienen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen op via telefoonnummer: 070 362 35 59.

Indien de aanvraag is goedgekeurd, kunnen wij starten met de zorg!