Text Grootte: A | A+ | A++

Wat is huishoudelijke verzorging?

Ramen lappen, stofzuigen, opruimen, boodschappen doen en het verschonen van bedden. Het huishouden is behoorlijk zwaar om te doen. Wanneer u niet in staat bent om het huishouden te doen, dan wil BTO Thuiszorg u hier graag bij helpen.

Wij vinden het belangrijk dat u in een schoon huis woont en dat u zich op uw gemak voelt. Met onze hulp willen wij dit realiseren. U krijgt bij ons altijd een vaste hulpverlener, dat is wel zo fijn!


Er zijn verschillende vormen van huishoudelijke verzorging mogelijk, namelijk: Persoonsgebonden Budget (PGB), Zorg in natura en Particuliere Thuiszorg. Voor meer informatie over particuliere thuiszorg klik hier.

Wilt u zich direct aanmelden voor zorg van BTO Thuiszorg? Klik hier voor het aanmeldformulier.

Huishoudelijke Verzorging door BTO Thuiszorg

Zorg in natura

Als het voor u prettig is de zorg niet zelf te hoeven regelen, dan kunt u kiezen voor zorg in natura. Hiervoor geldt dezelfde procedure als bij het PGB. Eén van onze medewerkers zal uw vaste hulp worden en zal naast het schoonmaken van uw huis, u begeleiden met vragen op het gebied van de zorg.

Voor deze vorm van zorg heeft u een indicatie in natura nodig. Deze kunt u via uw Gemeente aanvragen.

Woont u in Gemeente Den Haag en wilt u huishoudelijke verzorging aanvragen? (klik hier voor meer informatie over huishoudelijke verzorging in Gemeente Den Haag).

Woont u in Gemeente Zoetermeer en wilt u huishoudelijke verzorging aanvragen? (klik hier om gelijk een afspraak te maken met het WMO-loket van Zoetermeer). U kunt ook eerst contact opnemen met het WMO-loket van Zoetermeer. Zij zijn bereikbaar onder telefoonnummer: 14 079.

Let wel: als u zorg wilt ontvangen van ons, dan is het aan te raden om bij de aanvraag te vermelden dat u van ons zorg wilt krijgen.

Voor hulp, vragen of voor het aanvragen van huishoudelijke hulp, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 070 362 35 59.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Als u in staat bent uw financiële zaken te regelen omtrent huishoudelijke verzorging, dan kunt u zelf huishoudelijke hulp en andere soorten zorg inkopen bij BTO Thuiszorg. Wij bieden hulp bij u thuis.

Één van onze kantoormedewerkers regelt, in overleg met u, de afspraken met de huishoudelijke medewerker over de dag en tijdstip waarop de zorg verleend zal worden.

Een PGB kunt u via uw gemeente (WMO loket) aanvragen.

Voor het aanvragen van huishoudelijke verzorging bij gemeente Den Haag, klik hier

Voor het aanvragen van huishoudelijke verzorging bij gemeente Zoetermeer, klik hier

Let wel: als u zorg wilt ontvangen van ons, dan is het aan te raden om bij de aanvraag te vermelden dat u van ons zorg wilt krijgen.

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag?

Heeft u moeite met het indienen van een aanvraag? Dan kunnen wij u ook helpen met het aanvragen. Voor meer informatie over deze vorm van hulp kunt u contact opnemen met ons, via telefoonnummer 070 362 35 59 of u kunt zich direct online aanmelden via het aanmeldformulier (klik hier).

Wat kost huishoudelijke verzorging?

De gemeente betaalt grotendeels de kosten voor huishoudelijke zorg. U betaalt echter wel een eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van uw leeftijd, uw inkomen en eventueel het inkomen van uw partner. De eigen bijdrage wordt door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) vastgesteld.

Voor meer informatie over de hoogte van uw eigen bijdrage, kunt u contact opnemen met het CAK via 0800-1925. Op HetCAK.nl kunt u een berekening maken voor een inschatting van uw eigen bijdrage.


Voor cliënten die inkomen ontvangen van minimaal bijstandsniveau en hun eigen bijdrage hierdoor niet kunnen betalen, heeft BTO Thuiszorg een speciaal hulpfonds opgezet. Met behulp van dit hulpfonds nemen wij de kosten van de eigen bijdrage op ons, zodat u uw hulp nog steeds kunt ontvangen. U staat namelijk centraal!

Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Kijk dan op de website van antwoordopbijstand.nl klik hier.

Hoe vraagt u huishoudelijke verzorging aan?

Voor zowel zorg in natura als het PGB heeft u een indicatie nodig. Een indicatie geeft het aantal uren per week weer waar u recht op heeft, inclusief de start-en einddatum van de zorg. Bij het WMO-loket kunt u een aanvraag indienen bij uw gemeente.

Let wel: als u zorg wilt ontvangen van ons, dan is het aan te raden om bij de aanvraag te vermelden dat u van ons zorg wilt krijgen.

U kunt ook via ons de aanvraag indienen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen op via telefoonnummer: 070 362 35 59.

Indien de aanvraag is goedgekeurd, kunnen wij starten met de zorg!