Text Grootte: A | A+ | A++

Wat is huishoudelijke verzorging voor mantelzorgers?

Mantelzorg is een versimpelde benaming van zorg voor hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren.

Wist u dat?
1. Van de mantelzorgers tussen 18 en 65 jaar heeft 83 % werk.
2. 39 % van de mantelzorgers weet niet dat zij informatie en advies kunnen krijgen.
3. Mantelzorgers die lang en intensief zorgen voelen zich vaker ongezond dan anderen.

Als u iemand ondersteunt komt er vaak veel op u af. Voor iemand zorgen kan voldoening geven, maar het kan ook een belasting zijn. Een goede balans tussen zorgtaken en bijvoorbeeld werk, gezin en vrije tijd is daarom erg belangrijk.


Zorgt u voor uw naaste voor meer dan 8 uur per week? Of heeft u iemand die veel voor u doet? U kunt via BTO Thuiszorg tijdelijk voordelige hulp inschakelen! Wij bieden hulp bij het huishouden, zoals: ramen lappen, stofzuigen, opruimen, boodschappen doen en het verschonen van bedden. U krijgt bij ons altijd een vaste hulpverlener, dat is wel zo fijn!

Wij bieden deze hulp alleen aan in Gemeente Den Haag en in Gemeente Zoetermeer. Voor beide Gemeenten gelden er andere voorwaarden. Lees hieronder snel verder wat voor regels er per Gemeente gelden.

Voor Gemeente Zoetermeer zijn wij de goedkoopste! U betaalt bij BTO Thuiszorg per uur voor de eigen bijdrage maar € 5,00


Wilt u zich direct aanmelden voor zorg van BTO Thuiszorg? Klik hier voor het aanmeldformulier.

Huishoudelijke Verzorging voor Mantelzorgers door BTO Thuiszorg

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag?

Heeft u moeite met het indienen van een aanvraag? Dan kunnen wij u ook helpen met het aanvragen. Voor meer informatie over deze vorm van hulp kunt u contact opnemen met ons, via telefoonnummer 070 362 35 59 of u kunt zich direct online aanmelden via het aanmeldformulier (klik hier).

Gemeente Den Haag HHT-Waardebonnen

Woont u in Gemeente Den Haag? Dan kunt u gebruik maken van de HHT-Waardebonnen mits u voldoet aan de hieronder vermelde voorwaarden. Indien u de waardebonnen in bezit heeft, kunt u deze bonnen vervolgens verzilveren bij een zorgaanbieder naar keuze.

Wilt u van BTO Thuiszorg deze hulp ontvangen? Dan kunt u de waardebonnen bij ons verzilveren. U mag maximaal 3 waardebonnen kopen en voor elke waardebon heeft u recht op maximaal 3 uur zorg.

Ik zorg voor een naaste, ik kan dus hulp ontvangen vanuit de Gemeente?”

Ja, dat klopt! Met de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) kunt u op een goedkope manier tijdelijke hulp in het huishouden ontvangen. Dit kan voor u erg prettig zijn. Voor maar € 15 koopt u een waardebon ter waarde van 3 uur hulp bij het huishouden. U betaalt dus slechts € 5 per uur. De waardebon levert u in bij BTO Thuiszorg.

BTO Thuiszorg neemt vervolgens met u contact op. Samen nemen wij uw wensen door voor uw hulp en plannen wij een afspraak in. Daarna starten wij met uw tijdelijke hulp!

“Hoe kan ik een waardebon aanvragen?”

“U kunt maximaal drie waardebonnen per jaar kopen. Voor het aanvragen van een Huishoudelijke Hulp Toelage kunt u met ons contact opnemen of u kunt dit rechtstreeks via de website van Gemeente Den Haag – Mantelzorg Waardebon HHT hulp aanvragen. Op de website van Gemeente Den Haag kunt u het aanvraagformulier invullen.

Na het invullen van het aanvraagformulier kunt u contact opnemen met ons via nummer: 070 – 362 35 59. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30-17:00. Wij kunnen al snel beginnen met de zorg!

“Wanneer kan ik gebruik maken van de waardebon?”

Woont u in Den Haag en zorgt u voor meer dan 8 uur per week voor uw Haagse naasten, familie, vrienden en-/of kennissen? Dan komt u in aanmerking voor de HHT-waardebon.

U kunt ook een waardebon kopen indien u zelf mantelzorg ontvangt. Een voorwaarde hiervan is dat u in Den Haag woont. Wij kunnen al snel met de zorg starten!

Gemeente Zoetermeer Dienstenvouchers

Woont u in Gemeente Zoetermeer en zorgt u onbetaald voor uw zieke naaste? U kunt dan gebruik maken van de dienstenvouchers! Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Indien u hulp van BTO Thuiszorg wilt ontvangen, moet u dit bij de aanvraag vermelden. Nadat wij de aanvraag van Gemeente Zoetermeer binnen hebben, kunnen wij al snel starten met de zorg.

Ik zorg voor een naaste, ik kan dus hulp ontvangen vanuit de Gemeente?”

Ja, dat klopt! Met de dienstenvouchers kunt u op een goedkope manier hulp in het huishouden ontvangen. Dit kan zijn voor hulp in uw eigen woning of in de woning van de persoon voor wie u zorgt. Dit kan voor u erg prettig zijn.

“Kom ik hier wel in aanmerking voor?”

U komt in aanmerking voor de dienstenvoucher als u voldoet aan de volgende eisen:
1. U zorgt onbetaald voor een ziek of gehandicapt naaste, familielid, vriend of buur die in Zoetermeer woont;
2. U verleent intensieve zorg (meer dan 8 uur per week) voor langere tijd (meer dan 3 maanden);
3. U woont zelf in Zoetermeer.

“Maar hoeveel kost een dienstenvoucher?”

Als u de dienstenvoucher wilt gebruiken moet u een eigen bijdrage betalen per uur. Hoe hoog deze bijdrage is, is afhankelijk van de aanbieder die u kiest. Kiest u voor BTO Thuiszorg? Dan bent u gegarandeerd het goedkoopst uit!

Een dienstenvoucher van de Gemeente is € 16,71 waard (in 2015 was dit € 15,50). Het verschil tussen dit bedrag en de kostprijs van één uur huishoudelijke hulp moet u zelf bijleggen. Deze eigen bijdrage varieert van € 5,00 tot € 5,73. Bij BTO Thuiszorg betaalt u maar € 5,00

“Ik zou graag hulp willen ontvangen van BTO Thuiszorg! Hoe kan ik dit aanvragen?”

Stap 1: U registreert zich bij ZoSamen als mantelzorger via het online registratieformulier. Dit online registratieformulier vindt u op de website van ZoSamen. Indien u bij ons hulp wilt ontvangen, kunt u aangeven dat u BTO Thuiszorg kiest als zorgaanbieder.
Stap 2: ZoSamen neemt contact met u op voor een korte intake. Tenzij u als mantelzorger staat ingeschreven bij Palet Welzijn. Dan wordt dit automatisch doorgegeven.
Stap 3: ZoSamen meldt u aan bij Gemeente Zoetermeer.
Stap 4: De Gemeente stuurt u een bevestiging van de toekenning van de dienstenvouchers en geeft een opdracht aan ons.
Stap 5: BTO Thuiszorg neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. Wij kunnen al snel starten met de zorg!